Na Fer plej turniru prikupljeno 900.000 dinara za pomoć roditeljskoj telefonskoj liniji | Klub prijatelja UNICEF-a

Na Fer plej turniru prikupljeno 900.000 dinara za pomoć roditeljskoj telefonskoj liniji

Beograd, 11. septembar 2016. – Na tradicionalnom UNICEF-ovom Fer plej turniru u košarci, koji je održan danas na Kalemegdanu, prikupljeno je 900.000 dinara za podršku radu Roditeljske telefonske linije (0800 007 000) – besplatnog servisa koji roditeljima obezbeđuje stručnu pomoć u prevazilaženju svakodnevnih problema tokom odrastanja njihove dece.

Na turniru su se nadmetale 24 ekipe, predstavnici kompanija, zahvaljujući čijem učešću su prikupljene nove donacije koje će pomoći da Roditeljska telefonska linija, koja trenutno radi svakoga dana od 17 do 20 časova (osim ponedeljkom), proradi punim kapacitetom.

Prvo mesto osvojio je tim Telekom Srbija, koji je u finalu bio bolji od VIP mobile. Treće mesto zauzela je ekipa Nordeus, dok su nagradu za fer plej dobile ekipe kompanija Endava i Telekom Srbija. Uz njih su na terenu nastupili i predstavnici kompanija Actavis Zdravlje, Atlantic Grupa, Coca-Cola HBC, Color Press Grupa, Endava, Eurobank, Gorenje, L’Oreal, Manpower, NLB banka, Nordeus, Roda, Saga, Siemens, TeleGroup, Telekom, UniCredit Bank, Vip mobile, i Wiener Stadtische.

Učesnici ovogodišnjeg Fer plej turnira su bili posebno inspirisani uspesima koje su postigle naše košarkaške reprezentacije na Olimpijadi u Riju, a svi timovi su zajedno promovisali vrednosti sporta, košarke, timskog duha, saradnje i fer pleja.

„UNICEF ima dugu tradiciju organizovanja i učešća u sportskim aktivnostima, kako u Srbiji, tako i globalno. Zbog toga je ovaj događaj važna karika u obeležavanju sedam decenija našeg postojanja i rada. Sport nas ujedinjuje i podseća na važnost solidarnosti, tolerancije, timskog duha i dobre saradnje. Zahvaljujući Fer plej turniru, UNICEF je, zajedno sa partnerima iz korporativnog sektora, napravio tim koji čini dobre stvari za našu decu. Ove godine, prikupili smo novac za podršku radu besplatne Roditeljske telefonske linije. Tako smo direktno pomogli unapređenje roditeljstva i dobrobiti svakog deteta u našoj zemlji,“ istakla je Vesna Savić Đukić, šefica Odseka za saradnju sa privatnim sektorom UNICEF-a u Srbiji i zahvalila svim učesnicima Turnira.

Iznos redovne mesečne donacije UNICEF-u određujete sami, prema svojoj želji i mogućnostima.

Svaki, pa i najmanji doprinos dragocen je prilog srećnijem detinjstvu.

Postanite član kluba prijatelja UNICEF-a već danas.

Vaša redovna podrška obezbeđuje UNICEF-u:
• stalna i redovna sredstva potrebna za sprovođenje postojećih, ali i svih novih programa namenjenih deci
• plansko i kontinuirano sprovođenje aktivnosti
• smanjivanje administrativnih troškova i najefikasniju upotrebu sredstava. Naša deca su naša odgovornost i naša budućnost. Vaša donacija je temelj njihove nade u srećinije detinjstvo.

Kliknite ovde za više informacija ili nas pozovite na 011 3602 123
011 3602 145

unicef