O klubu

Klub prijatelja UNICEF-a je program stalnih mesečnih donatora koji učestvuju  u sklapanju boljeg života dece.

Detinjstvo svakog deteta predstavlja slagalicu. I samo ako se slože svi njeni delovi - ishrana, obrazovanje, zdravstvena zaštita, podsticajna i bezbedna sredina, zaštita od nasilja - dete će moći da se razvije i izraste u srećnu, uspešnu i produktivnu osobu.

Nažalost, u Srbiji ima mnogo dece kojima neki od delova slagalice nedostaje. U Srbiji se broj stanovnika smanjuje, dece je sve manje i još uvek nedopustivo veliki broj dece nema adekvatne uslove za rast, razvoj i ostvarenje svojih osnovnih prava. Svega 44% dece u Srbiji pohađa predškolske programe u uzrastu od tri do pet godina, 20 % domaćinstava u našoj zemlji nema ni jednu dečiju knjigu, mnoga deca su pothranjena, ne završavaju ni osnovnu školu, izložena su diskriminaciji i često su žrtve nasilja i zlostavljanja.

Nemaštinom i krizom su pogođeni svi, ali deca ne mogu sama ništa da učine za svoja prava i poboljšanje uslova u kojima žive. Zato nam je potrebna Vaša pomoć.

Kao član Kluba prijatelja UNICEF-a, učestvujte u sklapanju boljeg života dece.

Kada je deci potrebna pomoć, ona mora biti i brza i adekvatna. Zato je neophodno da postoje fondovi sa redovnim prilivom. 80% Vaše donacije koristiće se za programe koje UNICEF sprovodi u Srbiji, a 20% se upotrebljava za urgentnu pomoć deci u vanrednim situacijama širom sveta.

Iznos redovne mesečne donacije UNICEF-u određujete sami, prema svojoj želji i mogućnostima.

Svaki, pa i najmanji doprinos dragocen je prilog srećnijem detinjstvu.

Postanite član Kluba prijatelja UNICEF-a već danas.

Vaša redovna podrška obezbeđuje UNICEF-u:
• stalna i redovna sredstva potrebna za sprovođenje postojećih, ali i svih novih programa namenjenih deci
• plansko i kontinuirano sprovođenje aktivnosti
• smanjivanje administrativnih troškova i najefikasniju upotrebu sredstava. Naša deca su naša odgovornost i naša budućnost. Vaša donacija je temelj njihove nade u srećnije detinjstvo.

Kliknite ovde za više informacija ili nas pozovite na 011 3602 123
011 3602 145

unicef