O UNICEF-u

Dečiji fond Ujedinjenih nacija (UNICEF) je vodeća svetska organizacija posvećena deci. Kao član Kluba prijatelja UNICEF-a, Vi ste deo organizacije koja već 65 godina radi na unapređenju dečijih prava i uslova u kojima deca žive i razvijaju se, u  190 zemalja i teritorija širom sveta. Mi sarađujemo sa svim vladama u korist dece. Naš položaj člana porodice Ujedinjenih nacija nam daje jedinstvenu snagu i uticaj.

Zahvaljujući svom pristupu, stručnosti i uticaju koji ima na vlade, druge organizacije i javnost širom sveta, UNICEF uspeva da spasi i unapredi dečije živote tamo gde je to najpotrebnije  i najteže.  Zaposleni, aktivisti i volonteri u UNICEF-u uvek su stručni i opremljeni da na licu mesta reaguju najbrže i najadekvatnije. UNICEF-ovi timovi na terenu, uz podršku razgranate mreže nacionalnih kancelarija i regionalnih centara, čine jedinstvenu mrežu na planeti koja je u svakom trenutku spremna da pritekne u pomoć i zaštiti decu. Više od 86% našeg osoblja radi na terenu.

UNICEF je neprofitan fond sa vrlo jasnom, transparentnom i efikasnom politikom prikupljanja i ulaganja sredstava. Mi se finansiramo isključivo iz dobrovoljnih priloga vlada, vladinih organizacija, fondacija, donacija građana i privrede. UNICEF ne dobija nikakvu pomoć od Ujedinjenih nacja, već se oslanjamo isključivo na dobrovoljne donacije.

Svaku donaciju UNICEF troši domaćinski i brižno, tražeći najracionalnija i najdelotvornija rešenja.

Kancelarija UNICEF-a u Srbiji usredsređena je na socijalnu inkluziju marginalizovane dece i adolescenata, na razvoj u ranom detinjstvu, zdravo odrastanje, reformu dečije zaštite i rešavanju pitanja nasilja. U svakom pojedinačnom slučaju, UNICEF ima cilj da ojača sistem ili njegove delove, kako bi svi koji rade sa decom imali zadate standarde, smernice, veštine i podršku za ostvarivanje svojih zadataka. Ujedno se radi i na uspostavljanju društvene odgovornosti i pojedinaca i poslovnog sektora.

UNICEF-ov moto “Ujedinjeni za decu” predstavlja poziv da izgradimo svet u kome su ostvarena sva dečija prava.

 

Iznos redovne mesečne donacije UNICEF-u određujete sami, prema svojoj želji i mogućnostima.

Svaki, pa i najmanji doprinos dragocen je prilog srećnijem detinjstvu.

Postanite član kluba prijatelja UNICEF-a već danas.

Vaša redovna podrška obezbeđuje UNICEF-u:
• stalna i redovna sredstva potrebna za sprovođenje postojećih, ali i svih novih programa namenjenih deci
• plansko i kontinuirano sprovođenje aktivnosti
• smanjivanje administrativnih troškova i najefikasniju upotrebu sredstava. Naša deca su naša odgovornost i naša budućnost. Vaša donacija je temelj njihove nade u srećinije detinjstvo.

Kliknite ovde za više informacija ili nas pozovite na 011 3602 123
011 3602 145

unicef logo